2023-05-04
1. E-bilet yönetim sistemini benimsemek, kullanıcılar için birçok açıdan pratik öneme sahiptir:
1) Biletleme ve bilet kontrol sürecini standartlaştırın, iş verimliliğini artırın ve kullanıcı yönetimi seviyesini iyileştirin.
2) Sahte biletleri, bilet ölçeklendirmeyi ve diğer kötü davranışları ortadan kaldırın ve kullanıcıların çıkarlarını koruyun.
3) Bilgisayar yönetiminin avantajlarına tam anlamıyla yer verin.Sistem, bilimsel yönetimin temeli olan günlük iş yönetimi ve proje karar verme için biletleme ile ilgili tüm istatistiksel verileri sağlayabilir.
4) E-bilet yönetim sistemi, modern işletme yönetiminin gelişme trendi olan dijital manzaralı spot yapımının kritik bir bileşenidir.
2. Manzaralı noktalarda e-bilet sisteminin uygulama özellikleri
Turistik yerler, tema parkları, fuarlar, sergi salonları ve diğer uygulama alanları aşağıdaki özelliklere sahiptir:
1) Bu yerler, büyük yolcu akışı nedeniyle hızlı ve kolay biletleme ve bilet kontrol sistemine ihtiyaç duyar ve çoğu turist bu yerlere yalnızca bir kez gider.
2) Bilet fiyatları daha yüksektir.Sıkı bir mali yönetim sistemine sahip olan mekanlarda biletleme ve bilet kontrol sistemi sıkı bir denetim altında yürütülerek ekonomik kayıplar önlenmektedir.
3) Birçok seyahat acentesi ve turist grubu vardır ve bunların ücretleri veya indirimleri esnektir, bu nedenle müşterilerin indirimleri ve satış performansının dikkatli bir şekilde yönetilmesi gerekir.
4) Turist grupları için biletleme ve bilet kontrol işlemleri, çok sayıda müşterinin parklara hızlı bir şekilde girmesine veya parklara girdikten sonra bilet almasına olanak verecek şekilde uygun olmalıdır.
5) Bu yerlerin personel ve VIP yönetimi için işlevsel gereksinimleri vardır.
6) Bu yerlerin tur rehberlerini ve turistleri yönetmek için işlevsel gereksinimleri vardır.
7) Bazı üst düzey manzara noktalarının, parka tekrar giren turistlerin kimlik doğrulaması için işlevsel gereksinimleri vardır.
8) Bu yerler, barkodlu gerçek zamanlı kağıt baskılı biletler, kartpostal biletleri vb. Gibi QR kodlu kağıt biletleri tercih ediyor.Turistler, kağıt biletleri hediyelik eşya veya geri ödeme kuponu olarak alabilirler.
9) Bu yerler, yalnızca hızlı bilet kontrolünü ve serbest bırakılmasını desteklemekle kalmayan, aynı zamanda elektronik doğrulamayı ve bilet kontrolünden sonra fiziksel işaretlemeyi gerçekleştirebilen, manuel zımbalı bilet kontrol yolunun yerini alan esnek bilet kontrol yöntemi gerektirir.
10) Bu yerlerin çevrimiçi bilet rezervasyonu ve satışı için işlevsel gereksinimleri vardır.
11) Bu yerler, sistemin liderler ve pazarlama kararları için etkili bir temel sunabilecek biletleme, finansal tahsilat, yolcu akışı vb.
Manzaralı noktaların e-bilet sistemi, bu sektördeki uzun yıllara dayanan deneyimle yukarıdaki işlevsel gereksinimleri karşılayabilir.
3. E-bilet sisteminin bileşenleri
1) Bilet gişelerinde biletleme yazılım ve donanımları.
2) Bilet kontrol cihazı, bilet kontrol yazılımı ve bilet gişelerinde turnikeler.
3) Tarih sunucusu, makine dairesinde e-bilet yönetim sistemi.
4) Diğerleri: veri aktarım cihazları, ağ, iletişim arayüzü dönüştürücüler, USB yedek güç kaynağı, vb.
5) Önerilen kolaylıklar: girişler ve bilet kontrol ofisleri gibi kilit yerler için kapalı devre bir gözetim sistemi.
4. HPT e-bilet sisteminin özellikleri
1) İyi gizlilik, sahte biletlerin önlenmesi
Barkod bileti kullanan bu sistem, geçiş kontrol sistemi tarafından tanımlanan her bir bilete şifreleme işlemi uygulayarak sahte biletleri ve geçersiz biletleri ortadan kaldırır.
2) Kapsamlı elektronik şarj yönetimi
Bilet yönetim sistemi bilgisayarlarında her bir bilet gişesine ait bilet sayısı ve tutarı, bileti kontrol eden kişi sayısı gösterilebilir.Her türlü mali tabloların çıktısı alınabilir.Doğal noktalar, ifadelerdeki sorunları bulabilir ve hem ekonomik hem de sosyal fayda sağlayabilecek yönetim ve hizmeti geliştirebilir.
3) Güçlü uyarlanabilirlik
Sistem açık yapıya ve modüler fonksiyon tasarımına sahiptir.Fonksiyon ve turnike kanalı değiştirilebilir.
4) İyi gerçek zamanlı performans
Biletlerin geçerli olup olmadığına karar verebilen sistem, miktar, satış hacmi, tür, saat ve yolcu akış hacmini doğru ve gerçek zamanlı olarak araştırıp toplayabilir.Günlük, haftalık, aylık ve yıllık mali tabloların çıktısı alınabilir.Alt katman bilet doğrulama teknolojisinin benimsenmesi, e-bilet doğrulama ve yönetiminin hızı büyük ölçüde hızlandırılır ve gerçek zamanlı erişim gereksinimleri etkin bir şekilde sağlanır.
5) Gelişmiş yönetim
Bilgisayar kontrolünü ve yönetimini kullanmak, işletmelerin ekonomik faydalarını sağlamak için iş verimliliğini ve yönetimini büyük ölçüde artırabilir, finansal boşluklara etkin bir şekilde son verebilir.
5. Sistem güvenlik Mekanizması
E-bilet sisteminin sistem güvenlik mekanizması aşağıdaki parçalardan oluşmaktadır:
1) E-bilet bilgileri şifreleme
E-bilet bilgileri, kriptografide üç katmanlı şifreleme teknolojisi ile şifrelenir.
2) Donanım şifrelemesi
Sistemde kullanılan bilgisayarların hepsinin, dongle şifreleme, bilgisayar parolası doğrulama ve arka plan yönetimi onayı gibi birden çok katman tarafından sıkı bir şekilde kontrol edilmesi gerekir, böylece profesyoneller bile bunların şifresini çözemez.
3) Yazılım şifrelemesi
E-bilet, 16 bit kod şifrelemeli özel barkod oluşturma dosyası ile üretilir ve harici barkod sistem tarafından taranamaz.Tüm sistem aynı zamanda operatör şifresiyle oturum açma, arka plan yönetimi bilgisayar onayı, veritabanı çoklu şifreleme ve diğer şifreleme önlemlerini gerçekleştirir.
4) Geçerlilik sınırı
E-biletlerin geçerlilik süresi belirtilebilir.Biletler geçerlilik süresi içinde herhangi bir zamanda kontrol edilebilir.
5) Tekrarlanan giriş kontrolü
Sistem ikincil girişi destekler.Yüz tanıma işleminden sonra turistlerin tekrar tekrar parka girmelerine izin verilir, bu da birkaç kişinin parka girmek için birçok kez bir bilet tutması olgusunu önler.
6) Denetim
Sistem, biletleme miktarı ile bilet kontrol sürelerini karşılaştırabilir.
7) Yoğun trafik için güvenlik
Yoğun sezonlarda ve tatillerde personel saptırma sorununa ilişkin olarak, aşağıdaki çözümler benimsenebilir:
Aylık ve günlük ziyaretlerin hesaplanmasında, yoğun sezonlardaki insan akışı dikkate alınmış ve karşılık gelen katsayı ile çarpılmıştır, bu nedenle normal şartlar altında herhangi bir sıkışıklık olmayacaktır.
8) Elektrik kesintisinde güvenli kullanım
Uygun özelliklere ve kapasiteye sahip UPS güç kaynağı donatılmalıdır.Kullanıcıların ayrıca, uzun süreli elektrik kesintisi durumunda e-bilet sisteminin normal çalışmasını karşılayabilecek, akaryakıtla çalışan jeneratörler hazırlaması gerekiyor.
II.E-bilet sistemi yapısı
1. Bilet türleri
A.Şu anda e-biletler arasında barkodlu biletler, RFID e-biletler, CD e-biletler, manyetik kartlar, parmak izi veya yüz tanıma vb. diğer faktörler.HPT e-bilet sistemi, yukarıdaki bilet türlerini destekleyebilir ve birçok uygulama durumuna sahiptir.Yukarıdaki bilet türlerinin özelliği şudur: bilet satarken, gerçek zamanlı şifreleme ile oluşturulan barkod bilet numarası, bilet türü, geçerlilik süresi, miktarı, kişi sayısı ve diğer bilgiler, özel bir barkod aracılığıyla bilete yazdırılacaktır. yazıcı.
Avantajlar: eksiksiz bilet bilgisi.Bilet numarası, gerçek zamanlı şifreleme ve yüksek güvenlik ile üretilir.
B.Önceden basılmış barkodlu kağıt bilet
Bilet yapımı sırasında, bilet veya barkod etiketine önceden yazdırılan (bilet boşluğuna basılıp yapıştırılan) sistemdeki partiler halinde barkodu şifrelemek ve oluşturmak için barkod oluşturma yazılımı kullanılır, böylece benzersiz bir bilet vardır. her bilette şifreli barkod.Barkod tarama tabancası, bilet satarken barkodu etkinleştirmek için kullanılır.
Avantajları: Manzaralı noktalarda sürekli bilet yapılmasına gerek yoktur.Biletlerin üretimi kolaydır ve maliyeti düşüktür.Farklı sayfalara farklı tipte biletler basılabilir.
Avantajlar: Kağıt bilet tasarlarken ve üretirken, bir yardımcı kupon veya otomatik delme bilet makinesi delme işlemine sahip olmak en iyisidir.Biletleri kontrol ederken, manzara spotları personeli yardımcı kuponları yırtıyor veya biletlerin üzerine yorum yapmak için otomatik bir delme makinesi kullanıyor.Vekil kuponu yırtıldıktan veya yumruklandıktan sonra biletler geçersizdir.
C.IC kart bileti
Turist bilgileri, manzaralı nokta görüntüsü ve kart kodu önceden karta yazdırılır.Bilet satışı yapılırken kart okuma ve yazma cihazları aracılığıyla kartlı biletler aktif hale getirilecektir.Turistlerin kart okuma cihazlarına kart bileti koymaları gerekiyor.Kartlı biletler okunduktan sonra kartlı biletler geri dönüştürülecektir.
Avantajlar: Biletler geri dönüştürülebilir, bu da sürdürülebilir kalkınma için iyidir.
D.RFID bileti
Bilet hazırlarken, RFID çipi renkli baskılı kağıt biletlerin içine yerleştirilmiştir.Bilet satarken, bilgiler okuyucu aracılığıyla biletlerin IC'sinde saklanır.Yüksek güvenlikli sahteciliğe karşı koruma nedeniyle, RFID biletleri son yıllarda çeşitli durumlarda yaygın olarak kullanılmaktadır.2008 Pekin Olimpiyat Oyunları ve son Dünya Kupası'nda RFID biletleri kullanılıyor.
Avantajları: Yüksek güvenlik, taklit edilmesi kolay değil.Ağa çok az bağımlıdır ve çevrimdışı uygulamaları gerçekleştirebilir.Aynı zamanda geniş bir bilgi deposuna sahiptir.
e.CD bileti
CD biletlerin, maliyeti yüksek ve tanıtım etkisi en iyi olan bilet şemalarından biri olan barkodlu veya RFID çipli kullanılması gerekmektedir.CD, doğal noktaların birçok reklam bilgisini saklayabilir.
Avantajları: CD biletleri reklam ve hediyelik eşya olarak alınabilir.
2. Operasyon süreci
(1) Gerçek zamanlı basılı barkod biletinin çalışma süreci
Sürekli boş bilete uygulanır.
(2) Önceden basılmış barkodlu kağıt biletin çalışma süreci
Kartpostal bileti yapmak için uygulanır.
3. Sistem bileşeni
HPT e-bilet sistemi temel olarak aşağıdaki üç bölümden oluşur:
A.Giriş ve çıkışlarda turnikeler, bilet kontrol ekipmanları
B.Bilet satış cihazları
C.Sistem sunucusu vb.
4. Turnikeler ve bilet kontrol cihazları
Manzaralı noktalarda belirlenen ihtiyaçlara göre tripod turnikeler, kanatlı bariyer turnikeler vb.Turnikeler, bilet kontrol cihazlarından giriş kontrol sinyali almak ve daha sonra turnikelerin açılıp kapanmasını kontrol etmek için kullanılır.Turnikelerde bilet kontrol cihazları, barkod tarayıcı, hoparlör, gösterge ışığı vb. donanımlar bulunmaktadır. Bilet kontrol cihazları, barkod okuyucu tarafından taranan biletlerin barkod verilerini gerçek zamanlı olarak alır ve bilet kontrol sonucunu kontrol ettikten sonra verir. sistem sunucusu.Biletler geçerliyse, hoparlör tarafından karşılama sinyali verilir, gösterge ışığı yeşile döner ve turnikeler de açılarak yolcuların geçişine izin verilir.Biletler geçersizse, konuşmacı geçersiz bilet sinyali gönderecek, gösterge ışığı kırmızıya dönecek ve insanların içeri girmesini önlemek için turnikeler kapanmaya devam edecektir.
Parklar da personellerin turnikelerden parka geçmesini istiyorsa sistem de gerçekleştirilebilir.Çalışanlar genellikle, kimlik/IC kart okuyucusunu turnikelerden birine takması gereken temassız ID/IC kartları kullanır.Bilet kontrol cihazları aynı zamanda çalışan kartını da kontrol edebilmekte ve kartların geçerliliğine göre çalışanın çıkış yapıp yapmayacağına karar verebilmektedir.Sistem ayrıca sorgulama için erişim verilerini de kaydedebilir.
5. Turnikeler
Fonksiyonel özellikler:
Turnikeler, manzara noktalarının giriş ve çıkışlarına, önleme ve serbest bırakma işlemlerini gerçekleştirmek için kurulur.Bilet kontrol cihazları, yolcular için medeni ve düzenli bir erişim yolu sağlayabilen ve ayrıca yetkisiz personelin manzaralı noktalara girmesini önleyebilen bilet doğrulamasından sonra otomatik serbest bırakmayı gerçekleştirmek için turnike kapağına yerleştirilebilir.
Turnikeler paslanmaz çelikten yapılmıştır ve paslanmaz, dayanıklı ve güzeldir.
A. Tripod turnikesi
Uygulama: Tripod turnikeler, otomatik bilet kontrolü ve serbest bırakılması için kullanılır ve turistler için medeni ve düzenli bir erişim yolu sağlayabilen ve aynı zamanda yetkisiz personelin içeri girmesini önleyebilen doğal noktalarda, müzelerde, sergi salonlarında, spor salonlarında vb. manzaralı noktalar.
Fonksiyonel özellikler: Bilet kontrol cihazlarıyla çalışan turnikeler, barkod biletleri, IC/ID kartı biletleri, RFID biletleri, CD biletleri, personel kartları, VIP kartları, parmak izi tanıma vb.
1) Turnike, dayanıklı yapısı, güçlü koruma performansı ve kolay bakımı ile paslanmaz çelikten imal edilmiştir.
2) Turnike, turistleri kolaylaştırmak için gösterge ışığı, ekran, sesli alarm ile donatılmıştır.
3) Turnikelerden çıkıntı yapan bir gösterge ışığı, denetçinin uzaktan izlemesi için bilet kategorisini gösterir.
4) Geçerli biletleri kontrol ettikten veya gücü kapattıktan sonra, yangından korunma gereksinimlerini karşılamak için turnike çubuk kolları aşağı inecektir.
B. Kanatlı bariyer turnikesi
Uygulama: Kanatlı bariyer turnikeleri, otomatik bilet kontrolü ve serbest bırakılması için kullanılır ve turistler için medeni ve düzenli bir erişim yolu sağlayabilen ve aynı zamanda yetkisiz personelin girmesini önleyebilen doğal noktalarda, müzelerde, sergi salonlarında, spor salonlarında vb. manzaralı noktalar.
Fonksiyonel özellikler:
1) Bilet kontrol cihazları ile çalışan turnikeler, barkod biletleri, IC/ID kart biletleri, RFID biletleri, CD biletleri, personel kartları, VIP kartları, parmak izi tanıma vb.
2) Kanatlı bariyer turnikesi, tek çekirdekli ünite turnikesine ve çift çekirdekli ünite turnikesine ayrılmıştır.Özel gereksinimlere göre, tek çekirdekli ünite turnikesi ve çift çekirdekli ünite turnike kombinasyonu ile bir veya çok kanallı turnike kurulabilir.
3) Turnike, dayanıklı yapısı, güçlü koruma performansı ve kolay bakımı ile paslanmaz çelikten imal edilmiştir.
4) Kanatlı bariyer turnikesi açıldığında, turnike kanat kolu bariyersiz kanal oluşturmak için turnike yuvasına geri çekilecektir.Kanatlı bariyer turnike daha çok yaşlı ve çocuk oranının yüksek olduğu doğa manzaraları için uygundur.
5) Turnike, turistleri kolaylaştırmak için gösterge ışığı, ekran, sesli alarm ile donatılmıştır.
6) Turnikelerden çıkıntı yapan bir gösterge ışığı, denetçinin uzaktan izlemesi için bilet kategorisini gösterir.
7) Kanatlı bariyer turnikesi, sıkışma önleme işlevi ile donatılmıştır.
8) Güç kapatıldıktan sonra, yangından korunma gereksinimlerini karşılamak için turnike çubuk kolları aşağı inecektir.Güç açıldığında, turnike otomatik olarak kapanacaktır.
6. Bilet kontrol cihazı
Bilet kontrol cihazları turnike kapağına takılır.Farklı giriş cihazları, farklı bilet türleri ile donatılmıştır.Bilet kontrol cihazları bilet bilgilerini aldıktan sonra, bilet bilgileri sisteme yüklenerek bilgilerin geçerli olup olmadığı doğrulanacak ve sistem doğrulanan sonucu ekranda gösterecek, hoparlör ve LED de turistlere doğrulanan sonucu bildirecek ve turnike açık veya kapalı kontrol edin.
7. Bilet satış cihazı
Bilet satış penceresi genellikle bireysel bilet penceresi ve grup bilet penceresinden oluşur.Bazı küçük manzaralı noktalar, bireysel ve grup bilet gişesini birleştirerek her türlü bileti satabilir.
Bireysel bilet satışı ile grup bileti satışının ekipman konfigürasyonu aynıdır.Her bilet satış gişesinde bir bilgisayar ve bilet satış şekline göre bir barkod yazıcı (veya barkod tarayıcı) bulunmaktadır.Her biletleme bilgisayarı, bir ağ anahtarı aracılığıyla sistem sunucusuna bağlanır.
(1) Gerçek zamanlı bilet basma yöntemi
Barkod yazıcı, biletlere yazılım şifrelemesi ile otomatik olarak oluşturulan barkodu basmaktır.Her bir bilet barkodu birbirinden bağımsız basıldığından, ilgili bilet fiyatı, türü, saati, turist sayısı ve ilgili diğer bilgiler biletlerin üzerine basılabilir.
Barkod yazıcı, bilet bilgilerini ve her türlü barkodu yazdırmak için bilet bilgisayarı ile bağlantılıdır.Karbon bant, biletleri termal transfer modunda kuşe kağıda yazdırmak için kullanılabilir veya termal duyarlı modda doğrudan termal kart kağıdına yazdırılabilir.
(2) Önceden basılmış barkod etkinleştirme bilet modu
Barkod tarayıcı, masa üstü olarak tutulabilen veya rafa yerleştirilebilen, elde taşınabilen barkod tarama tabancası şeklinde tasarlanmıştır.Esas olarak biletlerin barkod etiketlerini önceden basmak için kullanılır.Barkodlu bilet satışı yapılırken barkod okutularak sisteme iletilecektir.Sistem bu barkodlu bileti, turistlerin alması gereken yetişkin bileti, grup bileti, yarım bilet vb. saat, bilet satıcı kodu vb.
8. Bilet kontrol kanalı düzenlemesi
Tripod turnike: Tripod turnikeler kullanılıyorsa, manzaralı spot personeli için kanal ayarlanması önerilir.
Kanatlı bariyer turnike: Kanatlı bariyerli turnikeler kullanılıyorsa, turnikelerin dışına bilet kontrol cihazlarının yerleştirilmesi ve personel için manzara spotu için kanal ayarlanması önerilir.
9. Bilgisayar odası ekipmanı
E-bilet sisteminin şu cihazlarla donatılması gerekir: sistem sunucusu, veri aktarım cihazı, ağ anahtarı ve UPS güç kaynağı.Bu cihazlar, cihaz kabinine kurulur.Cihaz kabininin, yetkisiz personelin bu cihazlara dokunmasını önleyebilecek özel bilgisayar odasına kurulması önerilir.
Kabin içi UPS güç kaynağı, sistemin toplam güç kaynağıdır ve turnikeler, bilet satış bilgisayarları, bilet kontrol cihazları, kapalı devre izleme ekipmanları vb. .Bu sayede beklenmedik bir şekilde harici elektrik kesildiğinde tüm e-bilet sistemi etkilenmeyecek ve normal şekilde çalışabilecektir.Ancak UPS güç kaynağının çalışma süresi sınırlıdır.
III.Yazılım işlevi
1. Yazılım işlevine giriş
Bilet kontrol sistemi, biletleme sistemi, bilet kontrol sistemi, bilet yönetim merkezi, VIP yönetimi, turist yönetimi ve personel yönetimi vb.'den oluşur. HPT bilet kontrol sistemi, biletleme ve bilet kontrol sürecinin elektronik, otomatik ve ağa bağlı bilgisayar kapsamlı yönetimini gerçekleştirir.Bilet satış, bilet kontrol ve yönetim merkezleri eksiksiz bir sisteme bağlıdır, böylece her bir bilet satış noktası ve bilet kontrol noktası tarafından yüklenen veriler, güvenlik, gizlilik ve güvenilirliği sağlamak için merkez sunucusunun verileriyle gerçek zamanlı olarak senkronize edilebilir. veri yönetimi.Biletleme yazılımı, bilet satış, iade, grup bilet satın alma, indirim, vardiya istatistikleri, bilet sorgulama ve diğer işlevlere sahiptir.Bilet kontrol yazılımı, otomatik bilet kontrol fonksiyonuna sahiptir, farklı bilet tiplerine göre turnike kanalını kontrol edebilir, akustik alarm ve serbest bırakma sinyaline sahiptir.Bilet yönetim merkezi yazılımının temel ayarları, sorgusu, istatistikleri, çıktı ifadeleri ve diğer işlevleri vardır. Ziyaretçi yönetim sistemi, ziyaretçi bilgilerini kaydetme, bilgileri analiz etme, doğal noktalardaki ziyaretçi sayısının gerçek zamanlı istatistiksel kontrolü ve bilgileri bilgilendirme işlevlerine sahiptir. , vesaire.
2. Bilet satış yazılımı
HPT bilet satış yazılımı, bilet satış, iade, grup bilet satın alma, indirim, vardiya istatistikleri, bilet sorgulama ve diğer işlevlere sahiptir ve birçok manzara noktasının gereksinimlerini karşılayan çeşitli bilet türleri ayarlayabilir.Yazılımın kullanımı kolaydır.
Yazılım aşağıdaki özelliklere sahiptir:
1) Çeşitli bilet satış modu
Bilet yazılımı, gerçek zamanlı barkod yazdırma biletleri, barkod aktivasyon biletleri, RFID okuma ve yazma kartı, parmak izi toplama, portre yakalama, kimlik kartı tanımlama ve diğer biletleme yöntemlerine sahiptir.Yazılım, bilet yönetim merkezi aracılığıyla esnek bir şekilde yapılandırılabilir ve çeşitli biletleme yöntemlerini aynı sisteme entegre edebilir.
2) Esnek bilet türü ayarı
Bilet fiyatı, bilet satış yöntemi, bilet geçerliliği, bilet sayısı ayarlanabilir.
3) Benzersiz bilet tasarım işlevi
Kullanıcılar, uzun vadeli veya kısa vadeli pazarlama stratejisi değişiklikleri için teknik garanti sağlayan her türlü biletin baskı formatını kendileri tanımlayabilir ve değiştirebilir.
4) Sıkı mali yönetim
Sistem, bilet ve ödeme sorumluluğunun net ve verilerin doğru olmasını sağlayan tüm bilet oluşturma, alma, satma, iade ve vardiya sayım sürecini yönetebilir.Sistem, çoklu ödeme yöntemlerini ve kombinasyon ödeme işlevini destekler.
5) Eksiksiz müşteri ilişkileri yönetimi işlevi
Müşteri yönetimi: Sözleşmeli birimler, seyahat acentaları ve diğer müşteri birimleri için farklı indirimler vererek, müşteri birimlerinin satış performansının doğru kayıt ve istatistiksel analizini yaparak, manzaralı noktaların daha iyi yönetilmesi için doğru veriler sağlamak üzere sözleşme yönetimi yapılabilir.
Kılavuz ve sürücü yönetimi: Yazılım, tur rehberi ve sürücü için bilet indirimi, entegre ve indirim yönetimi işlevine sahiptir ve tur rehberini ve sürücüyü müşteri kaynağını aktif olarak genişletmeye teşvik eder.
Turist kaynak yönetimi: Pazar tanıtımının yönünü netleştirmek için turist kaynağı bilgilerine göre istatistiksel analizler yapın.
VIP yönetimi: yazılımın üyelik ve bölge sakinleri yönetim işlevleri vardır.
6) Günlük rapor
Günlük bilet satış raporu yazdırılabilir.
3. Bilet kontrol sistemi
Bilet kontrol sistemi aşağıdaki özelliklere sahiptir:
1) Esnek bilet kontrolü ve turnike serbest bırakma işlevi
Sistem, belirli ihtiyaçlara ve düzene göre turist yönlendirmeyi gerçekleştirmek için her turnike kanalının bilet türlerini ayarlayabilir.
2) Sesli alarm ve LED göstergesi
Biletleri kontrol ederken, bilet kontrol cihazı farklı bir akustik gösterge gösterecektir.Bilet geçerli ise turnike açılacaktır.Bilet geçersiz ise turnike açılmaz.
3) Özel grup bilet kontrol fonksiyonu
Sistem, bilet satışını ve bilet kontrol sürecini basitleştirebilen ve iş verimliliğini artırabilen grup biletleri satabilir.
Bilet kontrol cihazı, "doğrudan inceleme modu" ve "onay modu" iki çalışma modu olarak ayarlanabilir.Onay modunda sistem, grup turistlerin tek seferde check-in yapması için uygun olan turnike sayısını sayabilir.
4) Çeşitli bilet kontrol cihazları, bilet kontrol sistemi ile entegre olabilir
Sistem, bilet delme cihazları, barkod tarama cihazları, ID/IC kart indüksiyon cihazları, yüz tanıma cihazları, parmak izi tanıma cihazları vb. ile entegre olabilir.
5) Turnike kanal durumunu gerçek zamanlı olarak izleyin
Sistem, her bir turnike kanalının turnikeden geçen turist sayısını gerçek zamanlı olarak görüntüleyebilir ve kontenjan sayısını belirleyebilir.Bilet satış veya bilet kontrolü sayısı belirlenen kotaya ulaştığında otomatik olarak bilet satışı veya bilet kontrolü durdurulacaktır.
4. Bilet satış yönetim merkezi
Bilet satış yönetim merkezi personel izni, bilet çeşitleri, fiyat, indirim, çıkış zamanı, çıkış kuralları gibi parametreleri ayarlamak ve e-bilet sistemini yönetmek için kullanılır.Sistem ayrıca bilet satışı, bilet kontrolü vb. ile ilgili tüm ekstreleri dışa aktarabilir. Merkez aşağıdaki özelliklere sahiptir:
1) İyi genişletilebilirlik
Bilet yönetimi merkezi yazılımı, uzaktan yönetim, çevrimiçi biletleme vb. gibi genişletme ve bakımı kolaylaştırmak için B/S yapısını benimser.
2) Esnek bilet ayarı
Bilet fiyatı, serbest bırakma kuralları gibi bilet parametreleri esnek bir şekilde ayarlanabilir.
3) Turist işletmeciliği
Yönetim merkezi turistik bilgileri kaydedebilir, denetleyebilir ve her türlü müşteri indirimini ayarlayabilir.
4) Katı operatör izin yönetimi
E-bilet sistemi, katı izin ayarı ve yönetim işlevlerine sahiptir ve farklı izin grupları belirleyebilir.Örneğin, bilet satış görevlilerinin sadece bilet satış izni vardır;bilet fiyatı, bilet fiyatı, indirim, sorgulama ve ihracat beyannamesi belirleme yetkisi sadece finans personelinin;iş departmanı sözleşmeli birimleri yönetme işlevine sahiptir;ve liderlerin istatistikleri sorgulama işlevi vardır.
5) Ayrıntılı ve doğru veri sorgulama istatistik raporları
E-bilet sistemi, zengin sorgulama ve istatistiksel fonksiyonlara sahip olup, rapor dışa aktarılabilir ve yazdırılabilir.WEB sunucusunda aşağıdaki raporlar alınabilir:
A.Biletleme sorgusu, bilet kontrol sorgusu, turist sorgusu, satıcı sorgusu, oturum açma sorgusu
B.Satış hacmi tablosu, personel sayısı istatistik tablosu, tahsilat tablosu
C.Bilet kontrol istatistik tablosu
D.Bilet satış istatistikleri
e.istatistiksel diyagram
Bildirim biçimi, belirli gereksinimlere göre ayarlanabilir.
5. Gerçek zamanlı yolcu akışı izleme sistemi
Sistem, bilet gişesinde satılan bilet sayısını farklı zamanlarda görüntüleyip yenileyebildiği gibi, her turnike kanalının bilet kontrol numarasını da düzenli olarak yenileyebilmektedir.İstatistiksel verilerin anlaşılması kolaydır ve bu da manzara noktası personelinin gerçek zamanlı ve doğru verileri bilmesini sağlar.Ayrıca, aşırı kalabalıklaşmayı önlemek ve turist güvenliğini sağlamak için yardımcı bir araçtır.
6. Çevrimiçi bilet rezervasyon sistemi
(1) Çevrimiçi rezervasyon sisteminin anlamı
Online bilet rezervasyon sistemi, e-bilet sisteminin genişletilmiş hizmetlerinden biridir ve birçok manzaralı noktada yaygın olarak kullanılmaktadır.Çevrimiçi bilet rezervasyon sistemi, manzaralı noktalar e-ticaretinin temel işidir ve kullanıcıların bilet satın alması için uygun olan çevrimiçi pazarlama, reklam vb. işlemleri gerçekleştirebilir ve aynı zamanda yolcu akışını artırmaya yardımcı olur.Çevrimiçi bilet rezervasyon sistemi, veri arayüzü aracılığıyla manzaralı noktaların e-bilet yönetim sistemi ile sorunsuz bir şekilde birleştirilebilir.
Çevrimiçi bilet rezervasyon sistemini benimsemenin, doğal noktalar ve turistler için de pratik anlamları vardır:
A.Manzaralı yerlerin e-ticaret platformu, manzaralı yerlerin kaynaklarını turistlere daha iyi gösterecek, manzaralı yerlerin profilini iyileştirecektir.
B.Turistler sadece daha iyi bir fiyata bilet rezervasyonu yapmakla kalmaz, aynı zamanda e-ticaret platformu aracılığıyla çevrimiçi ödeme yapabilir, bu da turistler için daha fazla kolaylık ve fayda sağlar.
C.Çevrimiçi bilet rezervasyon sistemi, turizm pazarlamasını standartlaştırmaya, manzaralı yer profilinin birleştirilmiş tasarımını yapmaya ve manzaralı yerin genel pazarlama ve satış maliyetini düşürmeye yardımcı olabilir.
D.Çevrimiçi bilet rezervasyon sistemi, manzaralı yerlerin turizm kaynaklarını etkili bir şekilde tanıtabilir ve doğal yerlerin turizm endüstrisindeki pazar konumunu iyileştirebilir.
e.Turizmin bilgi standardını oluşturmak ve geliştirmek ve doğal alanların uzun vadeli, istikrarlı ve etkili gelişiminin yolunu göstermek.
F.Manzaralı noktalar tarafından yönetilen ve denetlenen e-ticaret platformu, turistlerin hak ve menfaatlerini daha iyi garanti altına alacaktır.
(2) Çevrimiçi bilet rezervasyon sisteminin ana işlevleri
A. Turistik bilgi sorgulama ve tanıtım
Platform, doğal alanların tanıtımını ve propagandasını çeşitli yollarla gerçekleştirebilir.İçerir:
1) Doğal noktaların resimli bir tanıtımını sağlayın.
2) Seyahat acentaları ve turizmle ilgili diğer işletmeler aracılığıyla manzaralı yerlerin tanıtım malzemelerini dağıtın.
B. Turizm ürünü satışı
En uygun maliyetli bilet özelleştirme hizmeti, turistleri turistik yerlerin e-ticaret platformuna çekmede önemli bir faktör olacaktır.Turistler doğrudan platform üzerinden bilet sipariş edebilecek ve manzaralı noktalar doğrudan turistlere hizmet verecek.Platform, manzaralı nokta için en iyi bilet satış kanalı olacak.
C. Ücretlerin ödenmesi ve ödenmesi
Sistem, turistler ve doğal noktalar arasında rezervasyon uzlaştırma hizmeti ve garantisi sağlayabilir.
D. Turizm danışmanlığı hizmeti
Sistem etkili sorgulama işlevi sağlayabilir.Turistler, turistik çekiciliklerle ilgili bilgileri farklı yollarla sorgulayabilirler.
E. Kanal satışları
Sistem, turizm ürünlerine başka şehirlerde de ulaşım imkanı sağlayabilir.
F. Veri madenciliği ve karar desteği
Platform, turizm endüstrisinin daha da geliştirilmesi ve yönetim kararları için etkili bir temel sağlayacaktır.
7. Diğer genişletilmiş işlevler
Sistem, kullanıcıların gereksinimlerine göre aşağıdaki işlevleri de sağlayabilir.
1) İkincil erişim yönetimi işlevi
2) Uzaktan bilet satışı
3) Birçok doğal noktadan veri toplama
IV.Acil eylem planı
1. Sistem arızalarının acil durum yönetimi
1) Biletleme sisteminin arızalanması durumunda, manzaralı spot, manuel satış için belirli sayıda yedek bilet hazırlamalıdır.
2) Sunucu hatalarından kaynaklanan veri kaybını önlemek için, kullanıcıların bir veritabanı yedekleme sunucusu yapılandırması ve uzak sunuculardaki verileri periyodik olarak yedeklemek için katı bir veri yedekleme politikası belirlemesi önerilir.
3) Bilet kontrol sistemi arızalanırsa, personel turistlerin normal kabulünü etkilememek için biletleri manuel olarak kontrol edebilir.
2. Elektrik kesintisinin acil tedavisi
1) İsteğe bağlı UPS güç kaynağı, sisteme kısa bir süre için güç sağlayabilir.Sahada uzun süreli bir kesinti meydana gelebilirse, yedek jeneratörler önerilir.
2) Bilet sistemi sunucusu, bilet bilgisayarı ve bilet kontrol ekipmanı, elektrik şebekesi voltaj dalgalanması veya kısa voltaj anahtarı durumunda normal çalışmayı etkilemeyecek kesintisiz güç kaynağı ile donatılmalıdır.
3. Büyük insan akışının acil durum yönetimi
1) Biletleme sistemi, çok sayıda bileti hızlı bir şekilde satabilen toplu biletleme işlevine sahiptir.
2) Tüm bilet kontrol turnike kanalları açılacaktır.Her bir turnike kanalı saatte 1200 kişinin geçişine imkan verebilmektedir.Geçiş hızı yine de gereksinimleri karşılayamıyorsa, turnikeler normal açık moda ayarlanabilir.Bilet kontrolü yapıldığında turnikeler sesli ve ledli alarm gönderecektir.Doğal nokta personeli sesli uyarıyı duyduğunda, personel turistleri serbest bırakacaktır.
V. Proje planlaması
E-bilet sisteminin kurulumu genel olarak aşağıdaki aşamalardan oluşmaktadır.Her aşamanın içeriği ve programı aşağıdaki gibidir.Kullanıcıların, projenin programa uygun ve planlandığı gibi sorunsuz bir şekilde uygulanmasını sağlamak için proje planlamasında bu programa başvurabilecekleri umulmaktadır.
1) E-bilet sisteminin talep onayı
2) Proje önerisi ve sistem teklifi
3) Proje teklifinin ve teklifin teyidi
4) Proje sözleşmesi imzalama
5) Proje sözleşmesi başlangıcı
6) Sözleşmenin yürütülmesi
A.bilet yapımı
B.Turnike ve diğer hırdavat üretimi
C.Yazılım işlevi devreye alma
D.Teslimat
e.Ekipman kurulumu ve devreye alma
F.müşteri operasyon eğitimi
G.Sistem izleme işlemi
7) Proje kabulü
8) Sistem kurulumu, hata giderme ve kabul işlemleri tamamlandıktan sonra sistem devreye alınır ve sözleşmede öngörülen ücretsiz bakım süresi hesaplanmaya başlar.
VI.Yeni müşteriler için öneriler
Manuel bilet kontrol yöntemiyle karşılaştırıldığında, e-bilet sistemi, sistem tasarımı ve işletimi açısından bazı özel gereksinimlere sahiptir ve bunlar esas olarak manzara noktalarının giriş düzeni, bilet türleri, günlük bakım vb.
1. Manzara noktalarının giriş düzeni
Turist akış istatistiklerine göre giriş ve çıkış için gerekli turnike sayısını hesaplayınız.Turnike geçidinin büyüklüğüne ve miktarına göre turistlerin bilet check-in yapacakları sıra alanı belirlenmelidir.Yönlendirme kanalı, dönüş kanalı, engelli kanalı ve acil durum kanalı dikkate alınmalıdır.Motorlu taşıtlar için erişim kanalı turistlerden uzak olmalıdır.Turist kuyruk alanı ve turnike kurulum alanının kapalı olarak ayarlanması tavsiye edilir.Dış mekanda ise rüzgar ve güneşin turnikelere zarar vermemesi için saçak kullanılmalıdır.
2. Bilet türleri
Sistem önerisine karar verilmeden önce bilet tipleri belirlenmelidir.Bilet tasarımı, bilet boyutu ve şekli vb.
Sorgunuzu doğrudan bize gönderin